Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

H&M börjar återvinna kläder i butik

I dag måndag börjar H&M-butiken på Drottninggatan 56 i Stockholm att erbjuda återvinning av plagg direkt i butiken. Du lämnar in dina gamla plagg i butiken. De lägger plaggen i en stor maskin som rengör och strimlar dem till textilfibrer, som i sin tur blir till nytt garn som maskinen gör nya plagg av.
    Beroende på hur mycket, och av vilken kvalité, plaggen som lämnas in har förstärks de med nytt BCI-bomull. Inget vatten eller kemikalier används i tillverkningen av de nya plaggen, som kan vara en scarf, tröja eller babyfilt.
    Processen kan ta upp till fem timmar och kostar 150 kronor, 100 kronor om du är klubbmedlem. En del av pengarna går till forskning för mer hållbara klädmaterial.
    H&M: From old to new with Looop.
    H&M: Recycling System ’Looop’ Helps H&M Transform Unwanted Garments into New Fashion Favourites.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv