Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Halva barriärrevet har dött enligt ny studie

Över hälften av korallerna vid Stora Barriärrevet i Australien har dött sedan 1995, visar en ny studie, rapporterar BBC. Enligt forskare är orsaken den senaste tidens massblekningar till följd av stigande havstemperaturer.
    Forskare har mellan åren 1995&2017 gjort regelbundna bedömningar och utvärderingar av revets hälsa och ser nu att populationen avseende både arter och storlekar har minskat med över 50 procent under perioden. Enligt studien är det främst de massblekningar till följd av stigande havstemperaturer, som inträffade 2016 och 2017, som ligger bakom den kraftiga minskningen.
    BBC News: Great Barrier Reef has lost half of its corals since 1995.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv