Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nokia ska utveckla mobilnätverk för månen

Bild: NASA.

Nokias amerikanska dotterföretag får 14,1 miljoner dollar, motsvarande cirka 125 miljoner kronor, för att utveckla ett LTE/4G-nätverk för mobiltelefoni som kan tas i drift på månen. NASA skriver:

“Inspired by terrestrial technology, Nokia proposes to deploy the first LTE/4G communications system in space. The system could support lunar surface communications at greater distances, increased speeds, and provide more reliability than current standards.”

Förutom Nokia kommer flera företag få dela på de 370 miljoner dollarna för olika typer av tjänster som ska kunna göra att astronauter kan bo och arbeta på månen i framtiden. NASA har som ambition att ha astronauter permanent boende på en månbas redan 2028.
    Läs mer på NASA: Lunar Surface Innovation Initiative (LSII).

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv