Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kommer USA att bli ’friskt’ efter valet?

Norra och södra sidan av White House i Washington, D.C. Foto: Wikimedia Commons, cc.

Man behöver inte måla något rött kors på det här huset för att anse att det är ett ”sjukhus” eller ”sjukt hus”. Man behöver inte heller anses vara en ”konspirationskälla” för att säga att det som pågår bakom dessa fasader är sjukt, eller i alla fall riktigt galet.
    USA:s president har, som bekant, varit sjuk i covid-19. Men det är inte bara han som har sjukan, hela landet är inne i en djup kris, en kris som gäller både hälsan och sanningen. En långsamt verkande nedbrytningsprocess av demokratin, påhejad av en president, som uppenbart är inkompetent som president, men är kompetent när det gäller politisk taktik.
    Taktiken för republikanerna är att rikta all sin energi på att måla demokraterna som en radikal rörelse som vill undergräva allt som USA står för och hotar det som gör landet unikt och framgångsrikt. Lag och ordning står mot kaos och våld och hur den amerikanska drömmen riskerar undermineras av socialister.
    Joe Biden har just nu en tvåsiffrig ledning i de nationella opinionsundersökningarna. Oron för en svidande valförlust blir nu större och större bland ledande republikaner. I en telefonkonferens nyligen varnade senatorn från Nebraska, republikanen Ben Sasse, för en kommande demokratisk tsunami i valet. Sedan riktade han en ordentlig känga mot partikollegan och presidenten:

– I framtiden kommer debatten handla om varför vi tyckte det var en bra idé att försöka få väljare att rösta på en TV-besatt narcissist, sa han i inspelningen från telefonkonferensen som publicerades av Washington Examiner.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv