Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Sverige etta i världen på digital samhällsomvandling

Sveriges rankas etta i världen i Network Readiness Index (NRI), som är en årlig jämförelse av länders förmåga att tillvarata digitaliseringens möjligheter. I årets rapport ligger fokus på förmågan att använda digitala verktyg för att hantera de samhälleliga konsekvenserna av Covid-19.
    Network Readiness Index sammanställs av tankesmedjan Portulans Institute, i år i samverkan med UNESCO. Också år 2019 toppade Sverige rankingen.
    – Rapporten slår fast att digitala lösningar har varit avgörande för att hantera samhällseffekterna av coronaepidemin. Att Sverige toppar listan är ett kvitto på att vi har gjort rätt som satsat på en digitalisering som omfattar hela samhället, säger digitaliserings­minister Anders Ygeman.
    NRI: Network Readiness Index 2020.
    Portulans Institute.
    UNESCO.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv