Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Risk för våld i samband med presidentvalet

Det är första gången som organisationen International Crisis Group varnar för risk för våld i samband med presidentvalet i USA. De brukar följa val på platser som till exempel Etiopien, Somalia och Bolivia.
    Det finns en rad oroande omständigheter som skulle kunna leda till våld i samband med presidentvalet den tredje november, ett polariserat land med en splittrad väljarkår, anklagelser om valfusk, misstro mot systemet, väpnade miliser och ett politiskt ledarskap som inte försöker lugna ner situationen.
    Men International Crisis Group befarar inte omfattande våld med ett stort antal civila dödsoffer, utan snarare lokala konflikter. Det kan handla om våldsamheter vid röstningen. Den mest akuta risken för våld kommer från beväpnade vit-maktgrupper på yttersta högerkanten, men också att grupper på vänster och högerkanten kan provocera varandra.
    International Crisis Group har funnits i 25 år, men har aldrig tidigare bevakat USA.
    International Crisis Group: Too Much to Lose: Steering the U.S. Away from Election-Related Violence.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv