Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

NASA har upptäckt mer vatten på månen

Illustration av Månens Clavius-krater med en illustration som visar vatten fångat i månjorden där, tillsammans med en bild av NASA:s Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy (SOFIA) som hittade solbelyst månvatten. Bild: NASA/Daniel Rutter.

NASA har upptäckt att det finns mer vatten på månen än bara de små tillgångar av vatten runt månens båda poler som man tidigare känt till.
    Det var NASA:s luftburna observatorium SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy) som hittade vattenmolekyler inuti mineralfragment i Clavius-kratern som ligger på den solbelysta sidan av månen.
    I dagsläget finns mer vatten i Sahara-öknen än de vattentillgångar man nu har upptäckt på månen, det är inte någon outsinlig källa av vatten. Men en viktig upptäckt då det kan innebära att man i framtiden kan använda månens eget vatten för att börja bygga månbas där.
    NASA: NASA’s SOFIA Discovers Water on Sunlit Surface of Moon.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv