Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Skärpta coronaråd i flera regioner

Ökningen av coronasmittade i Sverige har blivit större och större vecka för vecka med totalt runt 130.000 fall i landet.
    31 nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige sedan i fredags, enligt Folkhälsomyndigheten. Därmed har totalt 5.969 smittade avlidit i landet. Sammanlagt har 134.355 personer bekräftats smittade av covid-19.
    Skärpta allmänna råd införs nu även i Halland, Örebro och Jönköping, meddelade Stefan Löfven vid en pressträff på tisdagen. Samtidigt skärps restriktionerna för restauranger – fler än åtta personer får inte sitta vid samma bord.

Från och med den 3 november gäller ändrade föreskrifter och allmänna råd om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Råden gör det tydligare vilka åtgärder serveringsställen bör vidta för att förebygga trängsel och därmed minska risken för spridning av covid-19.
    Storleken på ett sällskap som får sitta vid ett bord begränsas till åtta personer. Är ett sällskap större än åtta personer måste det delas upp på flera bord med minst en meter emellan. Om ett serveringsställe vill anordna en konsert, eller liknande ska publiken sitta ner.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv