Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En fara för demokratin

Elefanten i rummet har redan utsett sig som segrare utan att något slutgiltigt resultat redovisats. Han ville stoppa rösträkningen och hotade med Högsta domstolen innan valdagen var slut. Demokraterna försöker ”stjäla” valet sa han. Helt galet, ett förakt mot väljarna och ett hot mot demokratin.
    Så sent som i går kväll svensk tid var ingen delstat färdigräknad. Poströster återstod att räkna och Biden har fortfarande en chans att vinna. Det stod 253 för Biden och 213 för Trump enligt CNN (och även DN).
    Trump är nog en aning rädd. Han kan snart sitta bakom lås och bom om han förlorar. Det pågår som bekant en hel del utredningar mot honom. ”Jag är säker på att han är livrädd,” säger Trumps spökskrivare Tony Schwartz.
    Den republikanske representanthusledamoten Adam Kinzinger skriver på Twitter: ”Sluta. Rösterna ska räknas och du vinner eller förlorar”.
    Rysaren fortsätter ett tag till … Man får hoppas att det blir en diskussion om demokratin i USA efter detta val.
    CNN: Presidential Results.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv