Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Inrupt presenterar plattform där användare äger sin data

Tim Berners-Lee

Företaget Inrupt, grundat av webbens skapare Tim Berners-Lee, har presenterat en första plattform som ska ge användare på nätet större kontroll av data de lämnar ifrån sig till företag, myndigheter, tjänster och andra.
    Plattformen, som man kallar för ESS (Enterprise Solid Server) riktar sig till företag som är måna om sina användares data. Det innebär att användardata som lagras i ESS så kallade PODS (Personal Online Data Stores) enbart kan gå att komma åt om användare ger sitt samtycke. Det innebär att datan inte kan delas vidare till andra företag.
    Företag som börjat testa ESS är brittiska BBC, NatWest Bank samt belgiska Flanderns regering.
    Inrupt: Unite personal data where it belongs – with people.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv