Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Skärpta allmänna coronaråd i Västmanland med flera län

För några veckor sedan skärpte Folkhälsomyndigheten läget med nya allmänna råd för en del regioner i Sverige på grund av förhöjd smittspridning. Spridningen har ökat sedan dess och nu gäller de skärpta råden för ytterligare fyra län, nämligen Dalarna, Gotland, Värmland och Västmanland.
    Från och med den 12 november uppmanas alla som vistas i Dalarnas-, Gotlands-, Värmlands- och Västmanlands län att:

Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.
Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Folkhälsomyndigheten: Beslut om skärpta allmänna råd i Dalarnas-, Gotlands-, Värmlands och Västmanlands län.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv