Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

USA-valet

Joe Biden har tagit hem segern i Arizona samt Georgia och har nu 306 elektorsröster.

Donald Trump har knappt synts till sedan valdagen, men han är ju desto flitigare på Twitter där han flitigt skriver om alla möjliga slags valfusk som ska ha förekommit i delstater som han har förlorat.

Enligt faktagranskningssajten Vinesight har tweets som innehåller orden “stöld”, “bedrägeri”, “riggat” och “död” ökat med 2,800 procent under perioden mellan 2 november och 6 november.
    OSSE, Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, hade valobservatörer på plats i USA. De har i en preliminär rapport konstaterat att ”grundlösa anklagelser om systematiska brister, i synnerhet från den sittande presidenten även under valnatten, skadar allmänhetens förtroende för demokratiska institutioner”.
    USA:s departement för inrikes säkerhet Cisa uppger att valet var “det säkraste någonsin”. ”Det finns inga bevis för att något röstningssystem raderat eller tappat bort röster, ändrat röster eller komprometterats på något annat sätt”, lyder slutsatsen.

    Rösträkningen i USA börjar närma sig sitt slut. Men redan innan dess har röster lyfts för att opinionsundersökningarna inte stämde. Vi kommer visa att den sista oberoende opinionsundersökningen i varje vågmästarstat med största sannolikhet var rätt, skriver Kantar Sifo.
    Men TRUMP FORSÄTTER HÄVDA ATT DET HAR FUSKATS I VALET!

    CNN: Presidential Results.
    Cisa: Protect2020 Rumor vs. Reality.
    OSSE; Highly competitive elections in US tarnished by legal uncertainty and unprecedented attempts to undermine public trust, international observers say.
    VineSight: Fighting Misinformation on Social Media.
    Kantar | Sifo: Oberoende undersökningar visar rätt i alla vågmästarstater.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv