Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

I Trumps parallella verklighet

Det har snart gått tre veckor sedan det amerikanska presidentvalet. Klart är att Joe Biden har vunnit valet. Men, Donald Trump vägrar fortfarande att se sig besegrad. Hans ”trognaste supporter”, hans advokat Rudy Giuliani, höll en uppmärksammad presskonferens för några dagar sedan där han sa att valet är en nationell konspiration.
    När omräkning inte förändrar valresultatet tar Trump till andra metoder. Nu har han försökt pressa republikanska politiker i Michigan, en delstat han förlorade med hela 157.000 röster mot Biden, att inte godkänna valet. De är inbjudna till ett möte i Vita huset. Enligt en ledare i Detroit Free Press uppmanas delstatssenatens ledare Mike Shirkey och hans kollega att tacka nej till Trumps inbjudan:

“Det är en sak att en besegrad president förtalar vår delstat, men något helt annat att våra egna högsta republikanska politiker bekräftar och förstärker hans paranoida fantasier. Hur man än beräknar riskerna – juridiska, politiska och epidemiologiska – så är Vita huset en farlig plats just nu.”

Under fredagen träffade Trump de två politiker som formellt utser delstatens 16 elektorer. Men republikanerna i Michigan står fast och ändrar sig inte efter mötet. Det lokala republikanska partiet i Michigan och Republikanerna på riksplanet försöker nu förhala delstatens bekräftande av Joe Bidens valvinst.
    På en presskonferens senare under fredagen framhöll presidenten att läkemedelsbolagen aldrig hade klarat av att handla så fort om det inte hade varit för honom.

“Läkemedelsbolagen höll negativa kampanjer för flera miljoner mot mig under presidentvalskampanjen, som jag förresten vann men det får vi snart se, nästan 75 miljoner röster. Läkemedelsbolagen var emot oss, media var emot oss, techbolagen var emot oss, sa Trump och fortsatte:
    Pfizer och andra, ni hade aldrig haft ett vaccin på plats om det inte hade varit för mig förrän om fyra år. FDA hade aldrig lyckats göra det som de gjorde, det jag tvingade dem till.”

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv