Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

EFF: Cover Your Tracks

Organisationen Electronic Frontier Foundation (EFF) arbetar för användares rättigheter på nätet, och nu har man släppt en ny tjänst kallad Cover Your Track. Det är en efterföljare till tjänsten Panopticlick.
    Med Panopticlick kunde användare bli medvetna om att andra tjänster kunde kartlägga dem med webbläsaren genom “fingerprinting”.
    Också Cover Your Tracks kollar om webbläsaren är sårbar för “fingerprinting” så väl som andra tekniker som används för att spåra och kartlägga användaren av företag och tjänster. Det finns även tips på tjänsten som gör att man kan skydda sig mot de här teknikerna.
    Läs mer på EFF: Cover Your Tracks.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv