Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Datainspektionen granskar överföring av personuppgifter till tredje land

Datainspektionen inleder en granskning av sex svenska företag som intresseorganisationen Noyb (None of your business) har anmält för att de överför data från EU till amerikanska företag. Detta är inte längre tillåtet efter det att den så kallade Privacy Shield, ogiltigförklarades av EU-domstolen i somras.
    Privacy Shield är en mekanism som skulle göra det enklare överföra personuppgifter från EU till USA. men som ogiltigförklarades av EU-domstolen i den så kallade Schrems II-domen.
    Företagen som granskas är Sinovum Media AB (synonymer.se), Modern Women Media Sweden AB (familjeliv.se), Coop Sverige AB (coop.se), Dagens industri AB (di.se), Tele2 Sverige AB (tele2.se) och CDON AB (cdon.fi) skriver Datainspektionen i ett pressmeddelande.
    Datainspektionen: Datainspektionen granskar överföring av personuppgifter till tredje land.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv