Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ljusfenomen och kraftig smäll över södra Skandinavien

Bild tagen från Møvik nära Kristiansand (Norge) mot öster. Foto/video: Norsk meteornettverk.

Först ett jättelikt ljusfenomen, sedan en hög smäll. Polisen i Västsverige fick under lördagskvällen en lång rad samtal från personer. Sannolikt rör det sig om en så kallad bolid som rört sig in i atmosfären.
    Även i vårt grannland fick man många förfrågningar om en kraftfull ljusblixt som synts på himlen över större delen av södra Norge. Flera meteorkameror hade upptäckt en ljusblixt, och en eldkula som slutar i en ovanligt kraftfull explosion. På många ställen i södra Norge var det molnigt eller dimmigt, men eldkulan kunde fortfarande kännas som en stark röd ljusblixt.
    Läs mer på Norsk meteornettverk: Stor ildkule 2020-11-28 18:38.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv