Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Ryss möter emu i Australien

Kom aldrig nära en emu, det kan bli en tragedi … Emun är en skygg, men mycket farlig och aggressiv fågel. Ett möte i skogen med den, särskilt om det är en hona med unge, kan var dödligt för människor.
    De kraftiga benen är betydligt tjockare än strutsens och med dem kan de nå hastigheter på över 50 kilometer i timmen, samtidigt som de väger lika mycket som en människa. Men det är inte bara i löpning som emun (hör till familjen kasuarer) har sin starka sida, de kan också hoppa långt och högt på samma gång.
    Den mittersta klon på fågelns fot är både vass och kraftig, och kan bli över 12 centimeter lång. En spark från fågeln kan vara kraftfull nog att faktiskt döda en människa, vilket gör att den klassas som en av världens farligaste fåglar.
    Läs mer om fågeln på Wikipedia | Gotlands djurpark | Ystad djurpark.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv