Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hur honungsbin håller sig varma under vintern

Insekter använder många olika metoder för att överleva kallt väder, men bin går inte i dvala.
    På vintern samlas honungsbinen i en boll som kan vara lika stor som en basketboll. Genom att böja sina vingmuskler (samma muskler som de använder för att flyga) kan de generera värme och hålla klustret cirka 20 grader varmt trots att det kan vara 25 grader kallt ute. Bina växlar om från insidan till utsidan av klustret så att alla kan hålla sig varma. Drottningen hålls alltid i mitten av klustret.
    När det blir varmt flyger bina ut för att gå på ”toaletten”, det kallas rensningsflykten. Drottningen börjar lägga ägg igen. Det är dags att vårstäda hos bina när det är cirka 15 grader varmt i luften.
    Bored Panda: Beekeeper Shares What Bees Do To Stay Warm During Winter Because They Don’t Hibernate.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv