Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Hur virtuell verklighet lurar din hjärna

VR behöver inte se hyperrealistiskt ut för att våra hjärnor ska tro på det vi ser.
    Att se någon spela ett spel i virtuell verklighet är lite av en surrealistisk upplevelse i sig. De svänger armarna, vrider huvudet och vrider sina kroppar och reagerar på osynliga signaler runt omkring dem. Utanför headsetet kan du kanske se deras upplevelse på en skärm. Men det är svårt att tro att de kan bli så nedsänkta i en virtuell värld att de tappar koll på verkligheten omkring dem – och ändå händer det hela tiden.
    Internet är fullt av ”virtuell verklighet misslyckas” – människor som faller i väggar och kraschar genom sina TV-apparater. Virtual reality utnyttjar vår uppfattning på ett sätt som videospel och andra medier inte kan. Kolla in videon ovan för att lära mer.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv