Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Forskare undersöker radiosignaler från en närliggande stjärna

Astronomer som skannade rymden efter signaler vid Parkes-teleskopet i Australien fann en ovanlig radiosignal förra våren. De har analyserat den sedan dess och har ännu inte hittat en markbunden källa att tillskriva den. Guardian har mer.
    Sökandet efter källan till radiovågen fortsätter, och innan man betraktar det som ett bevis på ett intelligent främmande liv, har Phil Plait en bredare förklaring och några varningsord i Bad Astronomy.
    The Guardian: Scientists looking for aliens investigate radio beam ‘from nearby star’.
    Syfy Wire: A signal from Proxima? Likely intelligent, unlikely from aliens.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv