Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Finsk origami-konstnär

Origamikonstnären Juho Könkkölä tillverkade nyligen denna otroliga samurai, vikt från ett enda fyrkantigt ark på 68 cm × 68 cm wenzhou-rispapper utan att klippa.
    Den färdiga höjden på samuraien är 28 cm. Endast torra och våta vikningstekniker användes för att vika modellen och det tog två månader att designa och 50 timmar att vika. Den 23-årige finske konstnären tillägger:

“It took some effort and experimentation to fold the texture for the armour, while trying to simplify it to be somewhat manageable to fold. I folded 4 rough test attempts in total, and all of them took 3 days to fold each. There are several hundreds of steps to fold it from the square and there are probably thousands of individual folds. The asymmetry in the design allowed me to include sword on only one arm, while being able to make the character look symmetric.”

Besök Juho Könkkölä på:
Website | Facebook | YouTube | Instagram.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv