Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Sista dagen på jobbet

I dag är det, äntligen får man nästan lov att uttrycka det, sista dagen på jobbet för ”politikens största clown”. Efter fyra år av ständiga lögner och desinformation lämnar Donald Trump och hustrun Melania sin ”fria bostad” i Washington DC redan på morgonen. De flyger till Florida och egendomen Mar-a-lago med Air Force One. Sista gången han kan använda den gratistjänsten betald med amerikanska skattemedel. En tjänst han utnyttjat maximalt under sin ämbetsperiod.
    Traditionen bjuder att det avgående presidentparet välkomnar det tillträdande i Vita huset. Så icke denna speciella dag. Han låter i stället chefsvaktmästaren Timothy Harleth välkomna Joe och Jill Biden, enligt CNN. Harleth har haft jobbet sedan 2017 och var tidigare anställd vid Trumps hotell i Washington DC nära Vita huset.
    Trump bojkottar även tillträdande presidenten Joe Bidens installationsceremoni. Vicepresident Mike Pence deltar dock.
    Läs mer på CNN: Trumps’ snub of Bidens historic in its magnitude.
    Donald Trumps farvältal, YouTube: Farewell Address of President Donald J. Trump (19:47).
    Trump International Hotel: Trump Washington, D.C.


Intressant läsning
Nyhetssajten Axios har i en serie artiklar granskat Donald Trumps sista tid vid makten. Där avslöjar reportern Jonathan Swan, bland annat, spelet bakom William Barrs förtida avgång den 14 december.
    Episode 1: A premeditated lie lit the fire.
    Episode 2: Barbarians at the Oval.
    Episode 3: Descent into madness … Trump: “Sometimes you need a little crazy”.
    Episode 4: Trump turns on Barr.

Axios är en amerikansk nyhetswebbplats baserad i Arlington County, Virginia. Den grundades 2016 och lanserades året efter av tidigare Politico-journalister. Webbplatsens namn är baserat på grekiska: ἄξιος, vilket betyder “värdig”.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv