Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

15 000 år gamla bisonskulpturer i fransk grotta

Överraskande nog är dessa skulpturer mycket välbevarade. Intakta förhistoriska skulpturer är ett sällsynta fynd, och dessa som finns i sydvästra Frankrike ger en inblick i förhistoriska människors liv och kulturer. Lerbisonskulpturerna dateras till cirka 13.000 f.Kr. och var bland andra konstverk som hittades av arkeologer.
    Noggrann utforskning av grottorna visade hundratals exempel på konstverk av de magdalenianska folken från stenåldern. Dessa gamla människor var kända för att jaga renar, hästar och annat stort vilt under istiden. Deras forntida levande och rituella platser har hittats i Frankrike och Spanien och inkluderar grottkonst, graverade ben och andra artefakter.
    My Modern Met: 15,000-Year-Old Bison Sculptures Are Perfectly Preserved in a French Cave.
    Tuc d’Audoubert – grottsystem.
    Tuc d’Audoubert Cave Bison Sculpture.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv