Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

180 organisationer kräver bojkott av OS i Peking

Omkring 180 människorättsorganisationer kräver bojkott av vinter-OS i Peking 2022. De anser att Kina fortsätter att begå brott mot mänskliga rättigheter. Koalitionen av människorättsorganisationer består främst av föreningar som stödjer ett självständigt Tibet, Taiwan och Hongkong samt rättigheter för uigur-samhället.
    I ett öppet brev till Internationella olympiska kommittén (IOC) skriver de att kommitténs förhoppningar om att Kina skärper sig kring mänskliga rättigheter när de blir värdland för OS inte har skett. Istället har det bara, enligt organisationerna, blivit värre. Motivationen från IOC var snarlik vid sommar-OS 2008, men med facit i hand visade det sig att kränkningarna ökade avsevärt utan större tillrättavisning från omvärlden.
    Läs mer på The Guardian: Beijing 2022: 180 human rights groups call for Winter Olympics boycott.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv