Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

”The Bald Eagle Next Door”

En vithövdad havsörn är en spännande, sällsynt observation för de flesta amerikaner. Men på denna Alaska-ö är USA:s nationalsymbol lika vanlig som en fiskmås. Man hittar dem överallt – lurar ovanför postkontoret, inspekterar papperskorgen och väntar tålmodigt på att de lokala fiskebåtarna ska återvända med dagens fångst, till och med hänga framför stadskyrkan.
    I Unalaska, Alaska, har alla en örnhistoria.
    Great Big Story eller Great Big Story.

Unalaska är en stad på Unalaska Island och intilliggande Amaknak Island i Aleuterna i den amerikanska delstaten Alaska. Staden har en befolkning på 4.347, och förbinds mellan öarna med en bro. I princip hela stadens hamn, mer känd som Dutch Harbor, och ungefär 59 procent av dess befolkning befinner sig på Amaknak Island, trots att den öns yta bara utgör tre procent av Unalaska Islands yta. Stadens namn tros härröra från de ryska pälshandlarna som kom till området och trodde att det första europeiska skepp som anlade hamnen var nederländskt. Källa: Wikipedia.


Vithövdad havsörn (Haliaeetus leucocephalus, engelska ”Bald Eagle”) är en örn som lever i Nordamerika. Den är USA:s nationalfågel och är en av de starkaste amerikanska symbolerna. Den är fridlyst sedan 1940. Källa: Wikipedia.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv