Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Pantone-diagram över mänskliga hudfärger

Konstnären presenterade sitt arbete i ett TED-tal.

Humanæ är ett pågående fotografiskt arbete av konstnären Angélica Dass, en ovanligt direkt reflektion över hudfärgen, som försöker dokumentera mänsklighetens sanna färger snarare än de oriktiga etiketterna “vit”, “röd”, “svart” och “gul” associerade till ras.
    Det är ett projekt i ständig utveckling som försöker visa att det som definierar människan är dess ofrånkomliga unika och därför dess mångfald. Bakgrunden för varje porträtt är tonad med en färgton identisk med ett prov som tagits från motivets näsa och matchas med Pantones färgskala.
    I projektet finns nästan 4.000 volontärer, med porträtt gjorda i 20 olika länder och 36 olika städer runt om i världen, tack vare stöd från kulturinstitutioner och statliga organisationer.
    Angélica Dass.

Humanæ


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv