Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Sveriges snabbaste superdator

KTH:s nya superdator Dardel kommer att bli Sveriges snabbaste superdator.

När KTH:s nya superdator är fullt utbyggd i slutet av året kommer den att vara snabbast i Sverige. Det säger Gert Svensson, vice föreståndare för ParallelldatorcentrumKTH.
    Swedish National Infrastructure for Computing (SNIC) kommer att investera 100 miljoner kronor i en ny superdator som ska byggas på KTH och den kommer att bli den snabbaste superdatorn i Sverige när den är färdigbyggd.
    Främst kommer datorn att användas för tekniska och vetenskapliga beräkningar och simuleringar. Den innehåller både en CPU-del för de som vill köra vanliga program utan ändring samt en del med grafikprocessorer (GPU:er) för de användare som behöver extremt hög prestanda.
    mynewsdesk: Sveriges snabbaste superdator.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv