Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Förskolebarns hjärnor tränas med ny metod

Deltagare i programmet Brain Train. Foto: Matt Barnhart.

Forskning har visat att hjärnan har en fantastisk förmåga att anpassa sig till sin omgivning. Men det är inte enbart positivt – för barn som växer upp i en otrygg miljö får det negativa konsekvenser för inlärning, sociala relationer och psykisk hälsa senare i livet. Eric Pakulak och hans kollegor har utvecklat metoder för att träna de här barnens hjärnor så att de ska klara sig bättre i skolan och i övriga livet. Just nu är han med i ett forskarteam som utvecklar en metod för att lära förskolebarn i Sverige matematik.
    Stockholms universitet: Förskolebarns hjärnor tränas med ny metod.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv