Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Litteraturbanken digitaliserar all svensk 1800-talslitteratur

Nu har Litteraturbanken laddat upp 1.000 svenska skönlitterära böcker från 1800-talet. Totalt ska det bli bortåt 10.000 verk.
    Bland böcker som är tillgängliga nu finns svårtillgängliga verk av kvinnorättskämpen Fredrika Bremer och en av de första svenska deckarna, Carl Fredrik Ridderstads ”Stockholms mysterier”.
    Litteraturbanken är en ideell förening. Medlemmarna är Kungl. biblioteket, Kungl. Vitterhetsakademien, Språkbanken vid Göteborgs universitet, Svenska Akademien, Svenska litteratursällskapet i Finland och Svenska Vitterhetssamfundet. Verksamheten finansierades 2004–2005 av Riksbankens Jubileumsfond och har sedan dess bekostats av Svenska Akademien och, från 2009, Kungl. Vitterhetsakademien. Kungl. biblioteket, Svenska litteratursällskapet i Finland och Svenska Vitterhetssamfundet har stöttat verksamheten genom tilldelning av resurser och material.
    Litteraturbanken.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv