Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kryssningsfartyg passerar genom världens djupaste kanal

Korinthkanalen, eller Korintiska kanalen, i Grekland är världens djupaste konstgjorda vattenväg, med väggar som är 79 meter höga och vissa områden så smala som bara 25 meter breda. Den förbinder Korintiska viken och Saroniska bukten, en sträcka som förkortas med upp till 185 sjömil (cirka 340 km).
    Ingenjörsgeologen Haris Saraglou inspekterar kanalen för att säkerställa att den är stabil för stora fartyg som det här 195 meter långa kryssningsfartyget, det största fartyget som någonsin försökt korsa kanalen.
    Kanalen konstruerades 1882–1893. Den är 6.346 meter lång, har ett djup på 7,5–8 meter och bredden anges vara 24,6 m vid vattenytan och 21,3 m vid botten.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv