Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Första gruppfotot från Mars

NASA:s Perseverance Mars-rover tog en selfie med Ingenuity-helikoptern, här cirka3,9 meter från rovern. Bilden togs av WASTON-kameran på roverns robotarm den 6 april 2021, den 46:e marsdagen, eller sol, för uppdraget. Foto: Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS.

Tidigare har ”strövaren” Curiosity skickat selfies från Mars. Nu har även den senaste Mars-landaren, Perseverance, skickat en selfie där det är två jordfarkoster tillsammans.
    Förutom rovern själv syns även den lilla marshelikoptern Ingenuity. Selfien togs den 6 april med hjälp av Perseverances WATSON-kamera (Wide Angle Topographic Sensor for Operations and eNgineering) som är monterad längst ut på fordonets robotarm.
    NASA Jet Propulsion Laboratory: Say Cheese on Mars: Perseverance’s Selfie With Ingenuity.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv