Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Världens tjugo största städer efter befolkning

Istanbul Skyline. Foto: Ben Morlok / Wikimedia Commons, cc.

En interaktiv sida över världens mest befolkade städer kan faktiskt överraska. Tänk att bo mitt bland 20 miljoner (eller fler) människor! Ingen av de 20 största städerna finns i USA. Ingen finns i Europa heller, om man inte räknar Istanbul, som ligger på två kontinenter.
    Maps Mania har mer information och några tips om hur du använder kartan. Världens tjugo största städer är faktiskt lite felaktigt eftersom kartan faktiskt låter dig utforska storleken på tusentals städer runt om i världen. Bläddra till slutet av kartpresentationen där kan du utforska kartan. Zooma ut så ser du att städer runt om i världen har rosa cirklar som representerar befolkningens relativa storlek. Om du klickar på en stadscirkel kan du se detaljer om stadens faktiska befolkningsstorlek.
    The Worlds Twenty Largest Cities by Population.
    Maps Mania: The 20 Largest Cities in the World.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv