Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

En gång en fantastisk boliviansk sjö – nu full av plastavfall

En boliviansk sjö som en gång var en oas med naturlig skönhet full av blomstrande liv av vilda djur har blivit en vattenfri bassäng fullt av plastavfall. Uru Uru-sjön i västra Bolivia är täckt av berg av skräp, plastflaskor och andra konstgjorda sopor. Högarna med skräp antas ha kommit från den närliggande staden Oruro via Rosokanalen, där invånarna tömmer sitt avfall.
    Sjöns vatten är svart och brunt eftersom tungmetaller som kadmium, zink och arsenik har läckt ut från närliggande gruvor. Limber Sanchez, ekolog vid det regionala ekologiska centrumet och Andean People (CEPA), sade att material som läckt ut ur San Jose-gruvan har förstört vattnets renhet.
    Vid sidan av plasten är också effekten av det sura vattnet från gruvdriften från San Jose-gruvan som nästan 365 dagar om året tömmar direkt ut i Uru Uru-sjön. Sjön har drabbats av en dödlig kombination av stadsföroreningar, gruvföroreningar och klimatförändringar, vilket orsakat att sjön har krympt.
    Daily Mail: The lake of plastic: Even Bolivia’s waterways high in the Andes cannot escape the scourge of pollution as shocking images reveal horrific effect on the environment (många bilder).


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv