Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

USA inför sanktioner mot Ryssland

USA:s president Joe Biden stänger dock inte dörren mot Ryssland helt.

USA:s president Joe Biden meddelade igår att USA utvisar tio ryska diplomater och inför nya ekonomiska sanktioner mot Ryssland som svar på SolarWinds-attacken samt Rysslands försök att påverka det amerikanska presidentvalet.
    Såväl FBI som NSA har pekat ut Ryssland som ansvarig för SolarWinds-attacken, det stora datorintrånget som via malware drabbade tusentals företag och myndigheter över hela världen.
    SolarWinds Inc. är ett amerikanskt företag som utvecklar programvara för företag som hjälp att hantera sina nätverk, system och infrastruktur för informationsteknik. Huvudkontoret ligger i Austin, Texas.
    Förutom de tio utvisade ryska diplomaterna så införs också ett förbud för amerikanska banker att finansiera köp av obligationer från ryska staten, vilket gör det svårare för Ryssland att få tillgång till internationell valuta. Dessutom beläggs sex ryska techföretag med sanktioner eftersom de har försett ryska säkerhetstjänster med olika verktyg för cyberattacker.
    The White House: FACT SHEET: Imposing Costs for Harmful Foreign Activities by the Russian Government.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv