Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

State of the Global Climate 2020

Meteorologiska världsorganisationen, World Meteorological Organization (WMO), släppte precis en ny rapport som målar upp en mörk bild av jordens nuvarande klimatsituation.
    Enligt rapporten “State of the Global Climate 2020” så var 2020 ett av de tre varmaste åren som någonsin uppmätts och den globala medeltemperaturen förra året var 1,2 grader högre än under den förindustriella perioden – 1850–1900). Den senaste tioårsperioden är den varmaste som någonsin uppmätts.
    Man skriver också att koncentrationen av växthusgaser i atmosfären fortsatte att öka under 2019 och 2020, världshaven var varmare än någonsin under 2019 och det har förvärrats under 2020. Flera regioner i världen har drabbats av extremväder samtidigt som det satts värmerekord på flera platser runt om på jorden.
    Den som trodde att pandemin skulle leda till att världen kyldes ner på grund av bland annat det minskade resandet blir besviken. Istället har pandemin ställt till det för olika typer av räddningsinsatser i länder som drabbats av olika naturkatastrofer relaterade till extremväder.
    WMO: Climate change indicators and impacts worsened in 2020.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv