Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Formlöst betongbibliotek i Kina

Den kinesiska arkitektstudion MAD har slutfört Cloudscape of Haikou, ett bibliotek som är gjuten i sömlös vit betong vid kusten till den kinesiska ön Hainan. Den 1.000 kvadratmeter stora strukturen, tidigare känd som Wormhole Library, är den första av sexton paviljonger som byggs i Century Park som en del av ett bredare föryngringsprojekt i Haikou Bay.
    Haikous molnlandskap kännetecknas av sin formlösa, flytande form, där byggnadens interiör och exteriör är gjutna som ett fartyg, utan några rätta vinklar. Det är punkterat av stora böjda utskärningar som inramar utsikt över havet, himlen och marken och tillåter naturligt ljus och luft att tränga in och fördjupa besökarna i naturen och kustlandskapet.
    Dezeen: MAD completes amorphous concrete library in China.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv