Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Drömmar om Mars och studier av markens doldisar

Johannes Rousk undersöker hur markmikrober reagerar på klimatförändringar. “Vi hoppas att våra metoder ska göra det möjligt att ta ett prov var som helst och bedöma hur den marken kommer att svara på förändringar i temperatur, nederbörd eller salthalt.”

Som barn drömde Johannes Rousk om skapandet av nya världar. I dag studerar han de mikrober som utgör en egen värld under våra fötter. Tillsammans med forskare i såväl Abisko som Etiopien mäter han hur jordens svampar och bakterier påverkas av olika förändringar i mikroklimatet. Hans namn finns på en lista över världens mest citerade forskare.
    Tidningen Curie: Drömmar om Mars och studier av markens doldisar.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv