Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Mask på menyn godkänt av EFSA

EU godkänner mjölmask som föda.

Frågan om insekter som livsmedel har diskuterats fram och tillbaka inom EU i flera år, men nu har första insektssorten, mjölmask, godkänts av EFSA enligt den nya livsmedelsförordningen som antogs 2018.
    Mjölmaskarna innehåller mycket protein och är ett miljövänligare alternativ än proteinrikt kött från många andra källor skriver nyhetsbyrån Bloomberg. Mjölmaskar och annan insektsbaserad mat som redan säljs i flera EU-länder, men är nu fritt fram att sälja mjölmask-baserad mat i alla EU-länder.
    Bloomberg OmniEkonomi: EU Approves Sale of Mealworm for Human Consumption.
    European Commission: Approval of first insect as Novel Food.
    EFSA.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv