Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Matvanor och tobak fortfarande största riskfaktorerna för ohälsa i Sverige

Ungefär vartannat år publiceras en av världens största sammanställningar av information om faktorer som kan leda till ohälsa – Global Burden of Disease (GBD). Precis som förra gången visar GBD 2019 att riskfaktorer i matvanorna orsakar en mycket stor andel av den totala sjukdomsbördan i Sverige. Bara tobak orsakar mer sjukdom och för tidig död. I det här nyhetsbrevet har Livsmedelsverket några tips till dig som använder GBD.
    Livsmedelsverket: Matvanor och tobak fortfarande största riskfaktorerna för ohälsa i Sverige.
    Data visualiseras i ett interaktivt verktyg: GBD Compare | IHME Viz Hub.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv