Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

NASA:s asteroidjagare åter till jorden

NASA har meddelat att farkosten OSIRIS-REx (Origins, Spectral Interpretation, Resource Identification, Security, Regolith Explorer) har lämnat asteroiden Bennu, där farkosten tillbringat de senaste 2,5 år.
    Med på resan tillbaka finns de prover från asteroiden som OSIRIS-REx samlade in under sin vistelse vid asteroiden.
    OSIRIS-REx skickades upp den 9 september 2015 och anlände till Bennu i december 2018. Det kommer att ta farkosten cirka 2,5 år att ta sig tillbaka till jorden och den förväntas landa i den amerikanska delstaten Utahs öken den 24 september 2023.
    NASA: NASA’s OSIRIS-REx Spacecraft Heads for Earth with Asteroid Sample.
    NASA: OSIRIS-REx.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv