Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

NASA:s Voyager 1 upptäcker nytt kosmiskt ljud

Bild: Unsplash.

NASA:s obemannade rymdsond Voyager 1 har upptäckt en svag men ihållande signal från rymden. Först var forskare skeptiska till om det var legitimt. Stella Koch Ocker från Cornell University frågade sig inledningsvis om hon började ”se saker”. Det gjorde hon inte. Hon och hennes kollegor rapporterade signalen i en ny studie publicerad i Nature Astrophysics:

By looking back at the last three years of observations from Voyager 1, the researchers were able to assemble consistent measurements of this elusive interstellar plasma. They continue to monitor it as Voyager 1 speeds out of the Solar System at more than 38,000 miles per hour. It is approximately 14.1 billion miles from Earth.

Läs mer om Voyager 1 och det interstellära mediet:
    Inverse: 14.1 billion miles from Earth, Voyager 1 detects a new cosmic “hum”.
    Cornell University: Stella Koch Ocker.
    Inverse: The center of the Solar System is not where you think.
    Inverse: Why Did NASA Wake Up This Interstellar Spacecraft After 37 Years?
    EurekAlert!: In the emptiness of space, Voyager I detects plasma ‘hum’.

Klicka på bilden för större format!


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv