Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Science Fiction och kartong möts i Greg Olijnyks skapelser

Bild: Greg Olijnyk.

En samurai i full rustning, med en båge i höger hand och ett spjut i vänster, står på det som verkar vara en gigantisk robots axel. Framför honom är den gigantiska robotens huvud med ena ögat utfallet.
    Denna kartongskulptur av australiske Greg Olijnyk kallas “David vs G 2.0”. Det är en återberättelse av berättelsen om David och Goliat. Och för att passa in i sin nuvarande serie, berättar Olijnyk historien med en sf-twist:

Fully articulate and outfitted with LED lights and glass where necessary, the extraordinarily detailed works are futuristic, slightly dystopic, and part of larger world-building narratives. The architectural constructions, for example, are “the start of a series of pieces exploring the fear, fascination, and curiosity aroused by the stranger in our midst. The weird presence out of place. The building of unknown purpose with no windows and with lights flickering at night,” he says. “What’s going on in there?”

Kolla in Olijnyks kartongskulpturer på Colossal och ännu fler av dem på hans Instagram-konto.
    Colossal: New Articulate Cardboard Sculptures by Greg Olijnyk Populate Miniature Worlds of Fantasy and Science Fiction.
    Instagram: Greg Olijnyk – gregolijnyk.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv