Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

US Air Force vill skicka transporter med rymdraketer på jorden

Koncept för Air Force Rocket Cargo-program.

Amerikanska militären ska undersöka huruvida det är möjligt att transportera material mellan två destinationer på jorden med hjälp av rymdraketer. Dr. Greg Spanjers, forskare på US Air Force och chef för deras Rocket Cargo-program, säger i en kommentar:

“This idea has been around since the dawn of spaceflight. It’s always been an intriguing idea. We’ve looked at it about every 10 years, but it’s never really made sense. The reason we’re doing it now is because it looks like technology may have caught up with a good idea.”

US Air Force har ansökt om 47,9 miljoner dollar för att utvärdera möjligheterna att kunna transportera militärt materiel med rymdraketer mellan två olika destinationer på runt en timme, alltså betydligt mycket snabbare än idag.
    Ars Technica: Yes, the military is serious about rocketing supplies around the planet.

Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv