Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Kinas taikonauter på väg mot rymdstation

Kina har skjutit upp en bemannad rymdfarkost med tre personer ombord.
    De tre taikonauterna ska arbeta och bo ombord på Kinas cylinderformade rymdstation Tianhe – den första av tre moduler i stationen – i tre månader. Utrymmet de ska bo och arbeta i är 16,6 meter långt och 4,2 meter i diameter.
    Rymdstationen är en av många kinesiska projekt i rymden. Tidigare har man landat sonder på Mars och månen. Rymdstationen kommer att ge Kina en permanent närvaro i rymden när den är färdigställd. Kina får inte komma till Internationella rymdstationen ISS eftersom amerikanska rymdstyrelsen NASA är förbjuden från att samarbeta med Kina.
    The Guardian: First astronauts blast off for China’s new space station.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv