Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Konstig ny jordliknande planet upptäckt

Bild: NASA JPL.

Frågan är: kan det vara nästa planetariska hem för mänskligheten? Experter har inte svaret på det ännu. De har dock påpekat några intressanta likheter mellan den nyligen upptäckta exoplaneten och vår planet. Himmelskroppen, med namnet TOI-1231b, ligger 90 ljusår från jorden, och dess atmosfär antyder att den kan likna vår egen.
    Även om TOI 1231 b är åtta gånger närmare sin stjärna än jorden är mot solen, liknar temperaturen den på jorden tack vare den svalare och mindre ljusa värdstjärnan. Men själva planeten är faktiskt större än jorden och lite mindre än Neptunus.
    Läs mer på NASA Exoplanet Exploration: Discovery Alert: a ‘Cool’ Planet – with Plenty of Atmosphere?
    Unilad: ‘Weird’ New Planet Discovered By NASA Remarkably Similar To Earth.
    CNN: Newly discovered planet could have water clouds.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv