Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Nedkylning vid hjärtstopp förbättrade inte överlevnaden

Forskare har undersökt om nedkylning vid hjärtstopp ökar överlevnad hos patienterna.
Foto: Tove Smeds.

Sedan 2005 har riktlinjerna för vård av medvetslösa hjärtstoppspatienter varit att kyla ned kroppstemperaturen till 33 grader. En randomiserad klinisk studie med 1.900 patienter visar att denna behandling inte förbättrar överlevnaden. Studien publiceras nu i New England Journal of Medicine.
    – Resultaten kommer att påverka riktlinjerna för intensivvård i hela världen, säger Niklas Nielsen, forskare vid Lunds universitet och intensivvårdsöverläkare vid Helsingborgs lasarett, som lett studien.
    Lunds universitet: Nedkylning vid hjärtstopp förbättrade inte överlevnaden.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv