Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Gräva en tunnel genom Alperna

SCAN-MED-korridoren sträcker sig genom hela Europa, mestadels i raka linjer förutom en stor fråga om att få trafiken över Alperna.
    Tågen måste gå långsamt på grund av lutningarna och nödvändiga hårnålskurvor som passar dessa lutningar. För att spara tid transporteras mycket last med lastbil, vilket orsakar trafikstockningar längs lutningar och hårnålar.
    Men ett 20-årigt projekt som heter Brenner Base Tunnel tar form genom bergen. Tunneln blir 64 kilometer lång när den är klar 2028 och kommer att minska restiden betydligt. Titta på videon för att få en uppfattning om hur massivt detta projekt är, eller läs på The B1M.
    The B1M: The $11BN Tunnel Connecting Scandinavia to the Mediterranean.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv