Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Rapport varnar för statliga kidnappningar i Kina

Människorättsorganisationen Safeguard Defenders larmar i en ny rapport att Kina fängslar allt fler människor utan någon rättegång.
    Rapporten säger att minst 23.000 personer har gripits och förts bort utan att gripanden har kunnat granskas. 2013 införde Kina en ny lag som gjorde det möjligt för polisen att gripa personer utan att behöva lämna spår.
    Enligt rapporten är många gripna människorättsaktivister och utländska journalister. Safeguard Defenders kallar bortförandena för statliga sanktionerade kidnappningar där de kidnappades anhöriga inte informeras om vad som skett eller varför.
    The Guardian: China stepping up use of secret detention without trial, report warns.
    Safeguard Defenders.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv