Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Da Vincis DNA knäckt

Det tog flera år för Leonardo da Vinci att måla tavlan Mona Lisa – damen med det mystiska leendet. Fem sekler efter sin död har även konstnären varit ett mysterium. Men nu belyser ny forskning hur långt Leonardos blodlinje sträcker sig.
    Forskarna Alessandro Vezzosi och Agnese Sabatos decennielånga studie har dokumenterat den kontinuerliga manliga linjen i da Vinci-familjen. Den börjar med Michele 1331, till Leonardo, sjätte generationen 1452, fram till idag, 21 generationer senare. Arbetet sträcker sig alltså över 690 år och luckor har fyllts i tidigare kunskap samtidigt som släktträdet uppdaterats.
    Leonardo har minst 22 halvbröder, men inga barn. De fem da Vinci-familjefdelarna kan spåras från Leonardos far, ser Piero och halvbror Domenico.
    LiveScience: Scientists may have cracked the mystery of da Vinci’s DNA
    Human Evolution: The New Genealogical Tree of the Da Vinci Family for Leonardo’s DNA. Ancestors and descendants in direct male line down to the present XXI generation.


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv