Hovbergs blogg

Just another WordPress weblog
Subscribe

Penshurst Place

Penshurst Place är en historisk byggnad nära Tonbridge i Kent, 50 kilometer sydost om London. I huset bor familjen Sidney och har gjort det i flera generationer. Huset och dess trädgård är öppen för allmänheten.
    Den urgamla byn Penshurst låg på slottets marker. Slottet benämns i de tidigaste källorna Penecestre eller Penchester. Namnet kommer från Stephen de Penecestre, ”Lord Warden of the Cinque Ports” (ett högt militärt ämbete), som ägde slottet på 1200-talet.
    De äldsta delarna av den nuvarande byggnaden uppfördes 1341 för John De Pulteney, men huset har blivit större med tiden. När John, ”Hertig av Bedford”, bodde på Penshurst byggdes den andra salen till, känd som the Buckingham Building. Slottet har dock fortfarande kvar sitt namn efter sin första herre.
    Londonist: Penshurst Place: A Country Manor House With Links To Henry VIII And Harry Potter.
    Penshurst Place and Gardens.
    Penshurst Place and Gardens: Film & Photography Location


Kommentarer är avstängda.

  • Senaste poster

  • Kategorier

  • Arkiv